Bezoekje RDW

Voor het laatst gewijzigd op 06-mei-2011

Home
Up
De eerste foto's
Bezoekje RDW
Huidige Status
De laatste foto's

 

Na de schouwing van deze Tomos kreeg ik een brief van het RDW dat ik me met deze bromfiets bij hen voor controle moest melden, bleek dat het framenummer al in het RDW systeem was opgenomen behorende bij een andere Tomos, vermoedelijk van een A35. Tomos Nederland heeft kennelijk door de jaren heen dezelfde framenummers gebruikt voor zowel de 4L als A35 serie.

Bij het keurings-station in Zeewolde is dus mijn framenummer fysiek bekeken maar gelukkig was er niet mee geknoeid. Toch jammer dat ik wel een nieuw framenummer toegewezen heb gekregen, ziet er niet uit namelijk. Nu nog zorgen dat de nummers leesbaar blijven tijdens de restauratie.

Overigens in tegenstelling tot wat elders op het net is te lezen heb ik sterk de indruk dat men bij het RDW wel degelijk weet waar men mee bezig is, met name de keurmeesters hebben veelal een zwaar technische achtergrond en net zo als wij vroeger ook vaak gesleuteld aan bromfietsen e.d. Voor de gek houden zal dus moeilijk zijn, belangrijke info dunkt me voor diegenen die nog geen kenteken hebben en denken de brommer wel "even" te laten voldoen aan de keurings-eisen...

UPDATE: Eind December heb ik de nieuwe papieren ontvangen

.

Met een polijstschijfje op een dremel word het framenummer blank gemaakt voor inspectie, ook aan de achterzijde wordt de zaak bekeken.