Tomos 3

Voor het laatst gewijzigd op 24-feb-2009

Home
Up
Beschrijving
De eerste foto's
Huidige Status
Demontage
Frame werk
Motorblok

 

Na 25 jaar een van mijn eigen exemplaren terug, afkomstig uit Den Bosch

Ik werd 14 November 2006 in de avond gebeld door iemand die een 4L had staan welke in de weg stond en waar hij snel vanaf wilde. Hij had op Marktplaats gekeken en mijn advertentie gevonden waar ik vraag om een origineel 4L motorblok. Aldus heeft hij mij gebeld op mijn mobiel en ik was toevallig in de gelegenheid om hem te woord te staan (gelukkig).

Gesprek ging over een 4L die hij in Vught vanaf een dumpplaats had gered. Kleur was bruin. Metalic bruin vroeg ik? Hij buiten kijken met een zaklamp en jawel dus. Nu bestaan er maar weinig bruin metalic 4L's en het enige exemplaar dat IK ken is degene die ik zelf heb gespoten zo'n 25 jaar geleden dus ik raakte behoorlijk geinteresseerd...

De bewuste 4L was van origine oranje en ik heb destijds alleen de zichtbare lak delen overgespoten . Bovendien heb ik er toen 5 versnellingen in gehangen hetgeen simpel te controleren is. Hoewel ik al twee 4L's bezit en eigenlijk geen plaats meer heb voor nog een exemplaar was mijn nieuwsgierigheid natuurlijk gewekt. Het aanbod kwa prijs was ook zodanig dat ik moeilijk kon weigeren.

Dus de dag na ons gesprek toch maar even naar Den Bosch gereden. De 4L bleek inderdaad oranje te zijn geweest (koplamp was nog oranje aan binnenzijde) en de bruine kleur herkende ik uit duizenden (heb die destijds zelf laten mixen met een overdoses aan metalic). Dus ik bukken en al tellende handmatig door de versnellingsbak heen geschakeld en jawel hoor, 5 versnellingen! Zelfs mijn eigen hoog/klein stuurtje zat er nog op!

De situatie gaf me een heel vreemd gevoel. Dit was dus de 4L die ik 25 jaar geleden door diefstal ben kwijtgeraakt! Toeval? Kan bijna niet. Alleen al het feit dat IK werd gebeld en niet een van de vele anderen op Marktplaats...