April 2008 - Blok3

Voor het laatst gewijzigd op 24-feb-2009

Home
Up
Opengewerkt Blok
Batavus blok
4L Blok Arnhem
April 2008 - Blok1
April 2008 - Blok2
April 2008 - Blok3

 

Dit blok is verkocht

Het derde blok dat ik vandaag (28 April 2008) onder Tomos-2 heb gehangen blijkt in de beste conditie. Eigenlijk heb ik er helemaal niets aan hoeven doen en al lopend maakt het blok nauwelijks bijgeluiden. Kan er dus vrij kort over zijn, blok start direct, rammelt wel (krusas lagerspeling) maar maakt een solide indruk. Tuurlijk is het 25 jaar oud of zo maar vergeleken met het eerste en tweede blok maakt het een meer solide indruk. Ook het koppelingslager is zelfs nog aanwezig, je kunt er zo mee rijden verwacht ik. De ontsteking is trouwens een 4 draads systeem dus inclusief remlichtspoel en het blok beschikt over 4 versnellingen.

Het geluid van de video hieronder is wel wat anders, meer het echte 4L geluid bedoel ik, dat kan kloppen want inmiddels was ik erachter dat de uitlaat uit een nog originele bocht met 3 grandioos verstopte dempers bestond. Ik heb een andere bocht gepakt, schoongemaakt en ingekort, bovendien zijn de 2 losse dempers verwijderd en is de vaste demper ontdaan van alle kool in het demper pijpje. En dat is te horen

Update: het gaat hier om een zogenaamd "S-blok" dus zonder gaten in de krukasruimte. De S staat ook in het carter geslagen.