Krom frame

Voor het laatst gewijzigd op 24-feb-2009

Home
Up
Huidige status
De eerste foto's
Rammelbak...
De demontage
Sloop spatbord
Stralen
In Epoxy
Lassen
Krom frame
Plamuren&Schuren
Kroonstuk
Motorblok
Wielen
Gepolijste delen
Assemblage
Uitlaatdemper
Bij het controleren van de laswerkzaamheden bleek het frame dus krom te zijn. Overigens niet het gevolg van de eerdere laswerkzaamheden, denk eerder dat dit af-fabriek al zo was want ik kan geen bewijs voor schaderijden vinden op het frame. Het balhoofd stond dus 1 cm naar links uit de hartlijn van het frame en ik kreeg het zelf niet voor elkaar om dit te corrigeren. Daarnaast zaten er twee kleine gaatje bovenop het achterframe ten gevolgve van het "inslaan" van de bagagerek klem.

Voldoende redenen om maar weer de hulp van een kennis in te roepen die beschikt over zowel apparatuur als de nodige vakmanschap. Met behulp van een hydraulische pers werd het frame gericht. Door de kracht van de pers ontstond er echter een deuk in het frame maar ook daarvoor had hij een handige oplossing en als laatste heeft hij de twee gaatjes even dichtgelast en netjes glad geslepen. Al met al ben ik blij met het resultaat en kan nu weer vol goede moed aan de slag met het plamuren.

.

Het frame wordt in de pers gelegd en ondersteund met diverse metalen plaatjes onder het balhoofd en het midden van het frame