Power Dynamo

Voor het laatst gewijzigd op 01-dec-2012

Home
Up
Power Dynamo
Waarom
Bestellen
De onderdelen
Passen en meten
Spanningsregelaar
Ventilator
Grondplaat
Vliegwiel
Bedrading
Ervaringen
Coniciteit
Slecht starten

 

Na wat overleg met diverse puch/tomos liefhebbers heb ik toch maar besloten om een modern exemplaar gebruiken. Ik had natuurlijk de ontsteking van bijvoorbeeld een Tomos A35 kunnen nemen maar daarbij is het aantal lichtspoelen beperkt tot 3 waardoor de lichtopbrengst bij lagere toerentallen minder gaat zijn.

Uiteindelijk ben ik dus gegaan voor een ontsteking uit het assortiment van PowerDynamo uit Berlijn in Duitsland. Ze hebben daar een heel programma van vervangende onstekingen voor oldtimers en de ervaringen op Internet zijn in het algemeen positief. Ik heb een exemplaar voor een Puch Maxi (2 versnellingen model) gekozen omdat ze nog niet specifiek leveren voor de 4L, het gaat dan om model 71-16-799-AC welke 12VAC-70W levert.

Op de bijgaande pagina's ga ik in op de montage en de uiteindelijke ervaringen die ik er tot op heden mee heb opgedaan. Maar de conclusie is dat dit projectje prima is geslaagd. Een enorme bak licht en een prima ontsteking hoewel die waarschijnlijk nog van tijd af staat (start slecht) maar dat is een kwestie van naregelen.